Regulament

Bine ați venit !

Aceste reguli trebuie citite și acceptate de către toți vizitatorii și participanții la sosirea în Parc. Odată cu intrarea în interiorul parcului toți utilizatorii acceptă în întregime regulile parcului, indiferent de activitatea la care vor participa, sau chiar dacă aleg să fie doar spectatori.

 1. Accesul în Parc este liber oricăror persoane, însă numai în zonele sigure special delimitate.
 2. La activitățile disponibile în Parc pot participa:
 • adulți, individual sau în grupuri organizate;
 • copii cu înălțimea minimă de 100 cm la Traseul de Aventură Curcubeu și la Traseul de Tiroliene;
 • adulți sau copii cu  înălțimea minimă de 150 cm la Traseul de Aventură Negru și la Traseul de Tiroliene
 • adulți sau copii cu vârsta minimă de 4 ani la tir cu arcul și tir cu sarbacana.
 1. Fiecare persoană care dorește să participe la activitățile din Parc o face pe propria răspundere, însă numai după ce semnează Declarația de Asumare a Riscului pusă la dispoziție de către animatori.
 2. Plata intrării în Parc, în funcție de activitatea aleasă, vă oferă următoarele:
 • dreptul la utilizarea echipamentului (ham, lonje de asigurare cu carabiniere, lonjă cu scripete, cască, mănuși pentru traseele de aventură și/ sau tiroliană; arc, 10 săgeți și țintă pentru poligonul de tir cu arcul de agrement; sarbacană, 10 săgeți și țintă pentru poligonul de tir cu arcul și sarbacana);
 • training înainte de intrarea în activități, pentru utilizarea corectă a echipamentului în deplină siguranță;
 • asistență pe parcursul traseelor în caz de nevoie.
 1. Accesul la activitățile din Parc (trasee de aventură, tiroliană, tir cu arcul, tir cu sarbacana) este permis numai cu echipamentul corespunzător pus la dispoziție de către animatori după semnarea Declarației, și fixat adecvat de către personalul Parcului. Orice altă piesă de echipament va fi lăsată la intrare, și recuperată la ieșirea din traseu. Echipamentul primit nu este transmisibil.
 2. Orice eventuală dezmembrare, defectare sau pierdere a echipamentului sau a unei piese din acesta cauzată de utilizarea în alt fel decât cel indicat de animatorii Parcului, cade în răspunderea persoanei care a determinat această situație. În acest caz se va achita contravaloarea pieselor care nu mai pot fi folosite, la pretul stabilit de administrația Parcului și menționat în Declarația de Asumare a Riscului.
 3. Traseul de test trebuie parcurs de toți participanții, indiferent de vârstă sau de nivelul de experiență anterior. Animatorii vor oferi toate informațiile necesare pentru a putea parcurge traseul principal în siguranță. În cazul în care va fi necesar, animatorii sunt îndreptățiți să respingă acele persoane despre care consideră că nu pot parcurge traseul (probleme de sănătate, frică de înălțime, etc.).

 

Pentru siguranța dvs.:

 1. Înainte de a intra în Traseul de Aventură/ Tiroliană/ Poligon de tir cu arcul sau cu sarbacana hainele trebuie să fie potrivite pe corp, nu largi și nici să incomodeze, părul trebuie strâns la spate, și orice bijuterii/ accesorii (inele, brățări, coliere, cercei lungi, ceasuri de mână) trebuie scoase sau modificată poziția acestora astfel încât să nu incomodeze. Puteți să păstrați la dvs. obiecte ca telefonul mobil sau alte lucruri personale, dar numai după ce vă asigurați că nu pot să cadă din buzunar.
 2. Pentru o bună parcurgere a Traseului de Aventură, cel puțin o carabinieră cu lonjă va fi atașată de un cablu marcat cu bandă albastră. La atelierele de tiroliană se va urma același proces de ancorare a ambelor carabiniere, apoi se va ancora scripetele care este marcat cu bandă galbenă – se va respecta ordinea culorilor de pe cablu, așa cum indică și animatorii. Este complet interzis și deosebit de periculos să parcurgeți Traseul fără asigurare!
 3. În fiecare atelier și pe fiecare platformă din Traseul de Aventură poate fi prezentă maxim o persoană.
 4. Direcția în care trebuie urmat traseul este indicată de la plecare. Orice intenție de a schimba traseul sau direcția trebuie semnalată animatorilor Parcului.
 5. Orice problemă apărută pe parcursul traseelor (frică, disconfort, epuizare fizică) trebuie anunțată echipei Parcului, și în caz de nevoie aceștia vă pot coborâ în siguranță la sol.
 6. Orice problemă tehnică remarcată în timpul parcurgerii traseelor trebuie semnalată de urgență administrației Parcului.
 7. Persoanele care au un comportament periculos pentru ei și/ sau pentru ceilalți participanți vor fi imediat evacuate din traseu.
 8. Operatorii pot întrerupe sau opri complet orice activitate desfășurată în Parc dacă situația devine periculoasă.
 9. În cazul în care vremea este neprielnică (ploaie abundentă, descărcări electrice, vânt puternic, furtună, etc.), administrația Parcului își rezervă dreptul de a reprograma activitățile care sunt în curs de desfășurare în Parc, pentru a evita orice pericol. Siguranța participanților este întotdeauna pe primul loc.
 10. Toți participanții certifică faptul că nu sunt sub influența alcoolului, a drogurilor sau a oricăror alte substanțe care scad capacitatea de concentrare, și declară că nu suferă de afecțiuni care le pot interzice acest tip de activitate, pentru siguranța lor și a celorlalți.
 11. Este interzisă aruncarea oricărui fel de obiect care poate afecta mediul și/ sau participanții din Parc, atât din traseu cât și de la sol.
 12. Fumatul este strict interzis pe întregul teritoriu al Parcului.
 13. Administrația Parcului nu își asumă răspunderea pentru obiectele uitate/ pierdute în Parc.
 14. Vă rugăm să evitați să strigați sau să faceți zgomote puternice în Parc.

 

 

 

Încălcarea regulilor de siguranță și manifestarea unui comportament inadecvat va duce la evacuarea din Parcul de Aventură  PARCUL DIN LEMN.

Administrația Parcului de Aventură PARCUL DIN LEMN vă urează bun venit

și distracție maximă!